Aker Brygge

Aker Brygge

Aker Brygge bij nacht

Aker Brygge is de plek waar mensen elkaar ontmoeten en een praatje maken – vooral tijdens de zomermaanden. Er komen maar liefst 12 miljoen bezoekers per jaar en daarmee is Aker Brygge één van de topattracties in Oslo.

Aker Brygge is het gebied wat ligt aan de arm van het Oslo Fjord , aan de westkant van de haven. Het was het eerste deel van de haven dat werd omgevormd van haven tot een levendige waterkant. Ontwikkeld op het terrein van een voormalige scheepswerf, is Aker Brygge is een enorm winkel-, restaurant- en entertainment complex.

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Wat is er te doen in Aker Brygge?

Aker Brygge

Aker Brygge het winkelcentrum bij de haven van Oslo

Het winkelcentrum beschikt over 70 verschillende soorten winkels, een bioscoop, kantoren en chique appartementen. De 40 restaurants en cafés bieden alles, van koffie en gebak tot exclusieve eetgelegenheden.

Als je niet van winkelen houdt is de houten promenade echt een heerlijke plek om te genieten van het uitzicht over het fjord en over de langs flanerende mensen. Aker Brygge is echt een locatie waar je vooral uren en uren voor je uit kunt zitten staren! Er heerst een super sfeertje, je kunt genieten van mooie vergezichten en van de mensen die komen en gaan!
Een andere coole plek  is het plein voor het stadhuis dat elk weekend de thuisbasis is voor vele straatartiesten of diverse tentoonstellingen. En bij de ‘zee’ aan het einde van Aker Brygge , is het nieuw gebouwde Astrup Fearnley Kunstmuseum te vinden. Dit is een bijzonder gebouw en een must voor de liefhebber van moderne kunst!

Bezoek Aker Brygge zelf!

Aker Brygge is een levendige plek, met veel mensen en veel keuzes voor h et eten. Het is een mooie omgeving voor een wandeling. Aker Brygge is één van de mooiste plekken van de stad Oslo, waar je adembenemende uitzichten hebt op de haven en je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in Oslo.