Vigelandsparken

Vigelandsparken

Beeldige kunst in het Vigelandspark

Vigelandsparken is Een MUST als je in Oslo bent . Het is één van de mooiste parken van Oslo en één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Noorwegen met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar. Dit unieke beeldenpark is het levenswerk van de beeldhouwer Gustav Vigeland (1869-1943) met meer dan 200 beelden in brons, graniet en gietijzer.

Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer 80 hectare. 212 sculpturen sieren het park en zijn allemaal gemodelleerd op werkelijke grote. Ze verbeelden verschillende poses van het menselijk lichaam, volledig naakt en in verschillende stadia van het leven van heel jong tot heel oud, met inbegrip van verschillende emoties.

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Wat is er te zien in Vigelandsparken?

Het centrum van het park wordt gedomineerd door een 17 meter hoge monoliet met 121 menselijke figuren. Twee andere sculpturen, een zonnewijzer en het “Wiel van het leven” staan ​​in de buurt. Ze worden omringd door 212 menselijke sculpturen. De details in deze standbeelden zijn verbluffend en ieder van hen verdient het om bekeken te worden.

Vigelandsparken

Zo is er een standbeeld van een tandeloze oude vrouw troostend of biddend voor een jonge vrouw en een moeder met kinderen die paardrijden op haar rug. Er zijn sculpturen van mensen die met elkaar vechten, van 2 oude dames, oude mannen, gelukkige kinderen. Het standbeeld van de “Angry Boy” wordt beschouwt als de meest populaire. En als je met kinderen reist, zij zullen genieten van een aantal van de kleinere beelden waarop ze heerlijk mogen klimmen​​.
Praktische informatie over Vigelandsparken

Het park is 24 uur per dag geopend en is gemakkelijk bereikbaar via de hoofdingang aan Kirkeveien. Met het openbaar vervoer is het park goed te bereiken, waarbij je bus 20 of tram 12 kunt nemen die rechtstreeks naar Vigeland Parken rijden. Voor d e prijs hoef je het zeker niet te laten, want de entree is gratis!