Grunerlokka

Grunerlokka

De tram naar Grunerlokka

Grunerlokka is een voormalige arbeiderswijk in de voorstad van Oslo. Het is nu een hippe, trendy wijk dat ten oosten ligt van de rivier Akerselva, in de buurt van de historische industriële wijk. Grunerlokka is al één van de meest gewilde woonwijken voor artsen, advocaten en andere grootverdieners .

Grunerlokka , wordt ook wel de ” Greenwich Village ” genoemd en is een wijk van de Noorse hoofdstad die vooral bekend staat om de vele verschillende pubs, clubs en restaurants. Grunerlokka heeft zich ontwikkeld tot een van de meest spannende en multiculturele gebieden van Oslo . De vintage winkels , eclectisch ingericht cafés en gezellige pubs zijn onlangs flink in aantal toegenomen. De meeste locaties bieden een scala aan hedendaagse muziek aan en verwelkomen alle stijlen en smaken.

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Inwoners bezoeken Grunerlokka om koopjes en unieke items te vinden en om misschien een wandeling te maken in Sofienbergparken; en Kubapark. Verdere attracties in de omgeving die je kunt bezoeken zijn onder andere het Munch Museum, Sofienberg kerk, en de Botanische Tuin.

Breng ook een bezoek aan de vlooienmarkt op zondag in Grunerlokka

Grunerlokka

Vlooienmarkt in Grunerlokka

Erg leuk is te gaan winkelen op de zondagse vlooienmarkt in Grunerlokka. Door de week leeft Grunerlokka van de winkels, boetieks en van de vele cafés. Maar, in het weekend is alles anders. De winkels zijn gesloten op zondag en maken dan ruimte voor de zondagse vlooienmarkt. Een leuke markt met verschillende kraampjes met voornamelijk vintage items. Plan zeker een paar uur in om deze markt te bezoeken, want er zijn zoveel verschillende kraampjes. Je zult erg veel ontdekken.
Ontdek deze wijk met gezellige cafés, bars, bakkerijen, winkels, restaurants of bekijk gewoon de mooie gebouwen en mensen. Als je moe bent van het wandelen door deze wijk, dan nemen de trams je mee terug naar het stadscentrum. De gezellige, fijne sfeer in Grunerlokka maakt dat toeristen zich hier echt thuis voelen.