Akershus Kasteel

Akershus KasteelHet Akershus Kasteel is een middeleeuws kasteel gelegen in Oslo. Het kasteel is oud en ligt direct aan het water. Het Akershus Kasteel is mooi en fotogeniek en daarom prachtig om te bezoeken tijdens je trip naar Oslo.

Geniet van de groene ruimte om het kasteel heen, samen met het gevoel van rust en stilte heerlijk weg van het drukke gedeelte van Oslo. Er zijn militairen in het fort en als gevolg daarvan is er een wisseling van de wacht. Echt een aanrader!

Wat valt er te zien?

Het Akerhus Kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw en werd daarna nog verschillende keren gewijzigd. Soms , fungeerde het meer als een koninklijk paleis en een andere keer werd het gebruikt als militaire vestiging.

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Je bent vrij om over het kasteel terrein te zwerven overdag . Sommige gebouwen , waaronder de voormalige Koninklijk Appartementen en verschillende zalen, zijn tegen een geringe entreeprijs, ook open voor het publiek .

Akershus Kasteel

Het Akershus Kasteel bij nacht.

Je vindt hier tevens de begraafplaatsen van veel Middeleeuwse Noorse koningen , met inbegrip van Hakon Magnusson, die het Akerhus Kasteel heeft gebouwd. Het koninklijke Mausoleum bevat alle overleden koningen sinds Noorwegen onafhankelijk werd in 1905. Deze plekken rondom het kasteel hebben wel beperkte openingstijden. Het is raadzaam deze actuele tijden op de site van het kasteel te bekijken alvorens je een bezoek wilt brengen aan het kasteel.
Zelfs als je niet graag historische gebouwen wilt bezoeken, is deze plek nog prachtig om naar toe te gaan want je kunt genieten van de tuinen en het terrein rondom het Akerhus Kasteel en van het prachtige uitzicht over de haven van Oslo .

De openingstijden van het Akerhus Kasteel zijn;

De tuinen en het terrein rondom het Akerhus Kasteel zijn open van 6-21u (de hoofdingang)

In de zomer van maandag-zaterdag 10-16 en zondag 12-16 uur.

In de winter is het kasteel alleen geopend in het weekend 12-17 uur.