Munch Museet

Munch Museet

Het wereldberoemde schilderij ‘De schreeuw’ is ook te aanschouwen in het Munch Museet

Het Munch Museet in Oslo is een monografische museum, gewijd aan het leven en werk van de Noorse kunstenaar Edvard Munch. Dit museum heeft ’s werelds grootste collectie van Munch’s kunst, met bijna 28 000 kunstwerken en persoonlijke bezittingen, gereedschappen en zelfs Edvard Munchs privébibliotheek.

Wanneer moet je het Munch Museet zeker bezoeken?

Als je fan bent van Edvard Munch (1863-1944) moet je het Munch Museum, dat is gewijd aan het werk van het leven van Munch, zeker niet willen missen. En als je daarnaast liefhebber bent van het bekijken van populaire schilderijen , dan is dit museum ook een must voor het bekijken van “De Schreeuw”. Samen met de Mona Lisa en Van Gogh ‘s zonnebloemen schilderijen, is ” De Schreeuw ” één van ’s werelds bekendste schilderijen .

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Wat is er allemaal te zien in Munch Museet?

Munch Museet bezit meer dan 20. 000 werken van Munch en de tentoonstelling verandert regelmatig. Zijn bekendste werken zijn echter altijd aanwezig als ze niet uitgeleend zijn aan andere musea . Het programma in het museum omvat filmvoorstellingen, audiogidsen, concerten, rondleidingen en lezingen. Het museum heeft een winkel met catalogi en souvenirs en een café waar je salades, gebak, sandwiches kunt nuttigen. De museum bibliotheek herbergt literatuur over Edvard Munch.
Toegangsprijzen en openingstijden

Munch Museet

De ingang van het Munch Museet

Munch Museet is gratis toegankelijk tussen oktober en april.

De openingstijden voor Munch Museet zijn;

november 2013 – maart:

maandag – zondag: 11-17

dinsdag: Gesloten

Gedurende het zomerseizoen

juni – september:

maandag – zondag: 10-17

Om bij Munch Museet te komen neemt je bus 20 of de T-bane naar Tøyen, gevolgd door een vijf-minuten bewegwijzerde wandeling.

Er zijn plannen om het museum te verplaatsen naar Bjørvika.