Radhuset van Oslo

Radhuset van Oslo

Het prachtige Radhuset van Oslo mag niet in je fotocollectie ontbreken

Dit gebouw mag niet worden gemist tijdens een bezoek aan Oslo. Het Radhuset van Oslo is één van de beste bezienswaardigheden van Oslo. De buitenkant van het gebouw is niet bijzonder, maar de binnenkant des te meer. De kunstwerken en de schilderijen en de muurschilderingen zijn echt ongelooflijk. Dit wordt misschien wel je favoriete stop in Oslo.

Wat is het Radhuset van Oslo

Gelegen in het centrum van Oslo , dichtbij veel van de andere belangrijke bezienswaardigheden van de stad , waaronder het Koninklijk Paleis , de Karl Johans gate , de kathedraal van Oslo , ligt het Radhuset van Oslo. Het is de thuisbasis van de gemeenteraad van Oslo en tal van galeries en ateliers. Radhuset van Oslo wordt gekenmerkt door twee grote torens en een bakstenen uiterlijk. Ieder uur wordt de stad opnieuw tot leven gebracht met het klokkenspel, bestaande uit 49 klokken. Het wordt algemeen beschouwd als een van de architectonische juweeltjes van Oslo.

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Radhuset van Oslo is een gebouw met een unieke geschiedenis, architectuur en kunst collectie. Het wordt bezocht door meer dan 300 000 nationale en internationale gasten per jaar. Duw de deur van het Radhuset van Oslo daarom zeker open als je in de buurt bent. Je kunt dan de grote grafische en kleurrijke schatten, evenals de hal die de Nobelprijs voor de Vrede ceremonie organiseert, ontdekken. Elk jaar op 10 december, wordt de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt tijdens een ceremonie in het Radhuset van Oslo.
Wandel door historische zalen en bewonder de kunst gemaakt door meesters als Per Krohg, Henrik Sørensen, Alf Rolfsen en Edvard Munch. Radhuset van Oslo is een krachtig symbool van de waarden, tradities en geschiedenis van Oslo en Noorwegen.

Praktische informatie

Radhuset van Oslo is een openbaar gebouw en open voor bezoekers. Je bent van harte welkom om het gebouw van maandag tot en met zondag van 9:00-16:00 te bezoeken. Radhuset van Oslo is gelegen aan de haven van Oslo en door zijn populariteit zeker het kijken waard!