Winkelen in Oslo

Aker Brygge

Aker Brygge bij nacht

Winkelcentra, warenhuizen, kleine boetiekjes, winkelstraten met honderden kleine winkeltjes en retailers, charmante antiekwinkels, rommelmarkten, leveranciers van exclusieve internationale merknamen en lokale ambachtelijke winkels. Oslo heeft van alles te bieden als het om winkelen gaat.

Openingstijden

Als je gaat winkelen in Oslo is het handig te weten dat de meeste winkels in Oslo de volgende openingstijden hanteren; doordeweeks van 10-17 uur en op za van 09-15 uur. Veel winkelcentra hebben ruimere openingstijden 10-21 uur op ma -vr en van 10-18 op de zat. De meeste winkels zijn op zondag gesloten , maar veel souvenir winkels zijn open .

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Winkelgebieden

Om te winkelen in Oslo kun je kiezen uit de volgende gebieden;

Aker Brygge;

Dit is de kade naast het stadhuis . Hier vindt je dure designer winkels, evenals gewone reguliere winkels , cafés , restaurants , theaters , bioscopen en bars.

Grønland ;

In de volksmond heet dit Little Pakistan . Als je op zoek bent naar goedkope stoffen, luxe sieraden , kruiden , groenten- en fruitmarkten , dan is dit de plek waar je zeker naar toe moet gaan .

Hegdehaugsveien , Bogstadveien en Majorstua

Tussen het Koninklijk Paleis en het Vigeland Park ligt een van de grootste winkelstraten van de stad . Oslo is de stad in de wereld met de meeste designer labels ten opzichte van de bevolking en de meeste van hen bevinden zich in dit gebied. Verschillende chique boetiekjes liggen dicht op elkaar gepakt in Hegdehaugsveien en Bogstadveien .

Karl Johans gate;

Grunerlokka

Vlooienmarkt in Grunerlokka
Dit is een wereldberoemde straat in Oslo. Het strekt zich uit van het Koninklijk Paleis naar het centraal station van Oslo. Hier vindt je honderden winkels en veel straatartiesten tijdens de zomermaanden.

Grünerløkka;

Dit is de Greenwich Village van Oslo. Hier vindt je veel designer boetiekjes , kleine cafés , parken. Dit deel van de stad is zeker een bezoek waard.

Genoeg aanbod om heerlijk te gaan winkelen in Oslo tijdens je verblijf. Shop ze!