Noors Volksmuseum

Noors Volksmuseum

Een fotogeniek gebouw in het Noors Volksmuseum

Het Norsk Folkemuseum is het grootste museum van de culturele geschiedenis van Noorwegen. Met collecties uit het hele land, laat het Noors Volksmuseum zien hoe mensen leefden in Noorwegen van 1500 tot heden. Het is één van de premier attracties van Oslo en absoluut een bezoek waard.

Wat is er te zien in het Noors Volksmuseum?

Het Noors Volksmuseum telt 150 gebouwen die verschillende regio’s , perioden en de verschillen tussen stad en platteland en sociale klassen vertegenwoordigen. Slingerende paden voeren je langs oude schuren , verhoogde stabbur (pakhuizen ) en ruw -houten boerderijen met graszoden daken. Tijdens het zomerseizoen lopen er dieren rond de gebouwen om de herinnering aan het oude rustieke leven nog echter te maken. Ook vinden er dan volksdansen en muziekpresentaties plaats.

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Noors Volksmuseum

Een pittoresk straatje in het Noors Volksmuseum

Het gedeelte Gamlebyen (de oude stad ) is een reproductie van een vroege Noorse stad en bevat onder andere een dorpswinkel en een oud benzinestation. Een ander hoogtepunt is de gerestaureerde staafkerk , gebouwd rond 1200. Het interieur laat heel duidelijk de vermenging van het christendom en de Viking ideologie zien.
De tentoonstellingshal gelegen nabij de hoofdingang bevat permanente overdekte tentoonstellingen over de Noorse volkskunst, historische speelgoed, klederdracht ( inclusief traditionele kleding gebruikt voor bruiloften , doopfeesten en begrafenissen), huishoudelijke en agrarische werktuigen en apparatuur. Echter, de meest interessante tentoonstelling in het Noors Volksmuseum focust op het leven en de cultuur van de Sami . Het onderzoekt hun vroegere vervolging en bekijkt hoe ze zich hebben aangepast aan het leven in het moderne Noorwegen. Er is ook een verscheidenheid aan tijdelijke tentoonstellingen en programma’s het hele jaar door .

Toegangsprijzen;

Volwassenen 100NOK

Kinderen van 6 – 15 jr 25 nok

Gezinskaart 200 nok.

Openingstijden;

ma – zondag 10-18.00

Dit Noors Volksmuseum heeft de “wow”-factor. Het is gewoon een geweldig uitje en zal voor iedereen een prachtige ervaring zijn.