National Gallery

National Gallery

Het karakteristieke National Gallery

De Nationale Gallerie (National Gallery) is een waar feest voor de liefhebbers van kunst. Het herbergt de grootste openbare collectie schilderijen , tekeningen en sculpturen van Noorwegen. Gehuisvest in een prachtig, kolossaal, negentiende -eeuws gebouw, kun je hier uren rondzwerven en geboeid raken door prachtige kunstschatten. De Nationale Gallerie is het museum waar iedere kunstliefhebber geweest moet zijn!

Welke kunstwerken zijn er te zien?

De Nationale Gallerie heeft permanente en tijdelijke tentoonstellingen. De permanente tentoonstelling op de 1e verdieping, toont hoogtepunten uit de collectie en nationale iconen uit de romantische periode tot aan het midden van de jaren 1900. Te zien zijn er werken van internationale schilders en beeldhouwers, zoals de Franse impressionisten. Bijzondere objecten zijn onder andere “De Schreeuw” en “Madonna” van Edvard Munch en schi lderijen van Cezanne en Manet. Ook zijn er post-impressionistische werken van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh , samen met de collecties van Zweedse en Deense schilders .

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Hoogtepunten;

National Gallery

Het Franse Salon in de Nationale Gallerie

De Franse Salon in de Nationale Gallerie moet je echt gaan zien. Deze salon beschikt over een café dat een waar kunstwerk op zich is. Tal van kunstenaars hebben gewerkt aan het interieur van dit café en de reliëfs op de muren waren een geschenk van de Fransen.
Afgezien van de permanente tentoonstellingen, heeft de Natio nale Gallerie ook tijdelijke tentoonstellingen van moderne kunst.

De Nationale Gallerie is onderdeel van het Nationaal Museum voor Kunst, Architectuur en Design. De toegangsprijzen zijn voor volwassenen NOK 50 en kinderen onder de 18 mogen gratis naar binnen. Een ticket geeft je toegang tot alle andere musea die deel uitmaken van het Nationaal Museum voor Kunst, Architectuur en Design.

Je kunt de Tram 11, 17, 18 nemen tot Tullinløkka. De Nationale Gallerie is centraal gelegen net als de meeste andere attracties in Oslo. Het is echt een bezoekje waard!