Oude Centrum Oslo

old oslo center

Het oude gedeelte van het centrum in Oslo

Zonder twijfel, is het oude centrum van Oslo één van de meest populaire bestemmingen voor toeristen tijdens een bezoek aan Oslo. Het oude centrum van Oslo is een oud en charmant stadsdeel dat zeker een bezoek waard is. Je kunt hier de sfeer proeven van duizend jaar geleden, door je te verplaatsen over de geplaveide straten langs de schilderachtige antiekwinkels.

Wat valt er te doen in het oude centrum van Oslo?

Archeologische opgravingen tonen aan dat de eerste nederzetting in dit gebied al in de 10e eeuw begon en hiermee is dit oude centrum van Oslo ook echt de oudste wijk van Oslo. Het staat bekend om de vele stenen ruïnes boven het maaiveld, evenals grote hoeveelheden beschermde culturele ruïnes onder de oppervlakte. Het gebied heeft ook tal van beschermde 18e en 19e eeuwse gebouwen en erfgoed spoorweg gebouwen uit verschillende tijdperken.

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Verder zijn de huizen , grachten , poorten en een ophaalbrug van het oude centrum van Oslo betoverend. De oude stad begon het leven als een militaire enclave , die gemakkelijk kon worden verdedigd tegen de Zweedse agressie en aanvallen . De ommuring , ooit verdedigd door 200 kanonnen , bestaat nu uit met gras begroeide taluds die zorgen voor een zeer aangename wandeling
Oude centrum Oslo

Een typisch Noors gerecht: skolebrød

Een van de mooiste oude gebouwen in het oude centrum van Oslo is de oude gevangenis. Het stenen pakhuis is het oudste gebouw. Het is nu een keramiek showroom. De geplaveide straatjes, oude houten huizen en leuke boetiekjes roepen de sferen op uit een vervlogen tijd. Maak een stop bij de ouderwetse bakkerij voor een kop koffie en skolebrød (banketbakkersroom gebak met kokos vlokken).

Ga deze schilderachtige wijk zeker vereren met een bezoek! Het is de moeite waard.