Majorstuen en Frogner

Majorstuen en Frogner zijn wijken in het westen van Oslo waar gevestigde Noorse families, de rijken en de meeste expats wonen, met name diplomaten. Majorstuen, ligt achter het Koninklijk Paleis in het centrum van de stad en is een gevestigde buurt met merkwinkels en exclusieve uitgaansgelegenheden.

Wat is het belangrijkste trekpleister in Majorstuen?

Majorstuen

De wijk Majorstuen in Oslo

De belangrijkste trekpleister in Majorstuen is Bogstadsveien. Dit is de grootste winkelstraat van Oslo. De focus ligt hierbij op de mode. Je vindt hier veel winkelketens en designer boetieks. Er is ook een goede selectie van tweedehands en vintage winkels.

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Maar, het is niet één en al winkelen. Je kunt ook een wandeling maken door deze omgeving en de vele voorbeelden van de vroege 19e eeuw appartement gebouwen bewonderen. De Majorstuen kerk is ook een bezoek waard.

Wat is bijzonder aan Frogner?

De wijk Frogner ligt nog iets verder naar het westen dan Majorstuen. Deze wijk behoort tot de meest welvarende gebieden van Oslo en is voorzien van grote, luxe appartementencomplexen, galeries, interieur winkels en diverse goede restaurants.

De beste manier om de wijk Frogner te ontdekken is om een wandeling te maken langs Bygdøy waar je designer boetiekjes, kunstgaleries en antiekwinkels kunt ontdekken, of een heerlijk kopje koffie kunt nuttigen, kunt genieten van de vroege 20e eeuwse architectuur en vele geklede locals kunt bewonderen. Het in deze wijk gelegen Frognerpark is ook prachtig om te bezoeken. Het is het grootste park van Oslo en het is een populair recreatiegebied voor mensen uit alle hoeken van de stad.
De wijk Frogner is de thuisbasis van enkele van de beste restaurants van Oslo, waaronder Feinschmecker, Alex Sushi en Bagatelle . Ook zijn er een aantal gezellige cafés te vinden die ook eenvoudige maaltijden aanbieden. Leuke bars zijn er ook: Champagnerian is een chique plek om ’s avonds wat drankjes te drinken.

Frogner

De Frogner wijk, met veel dure huizen.