Kon-Tiki Museum

Het Kon-Tiki museum is een favoriete attractie onder kinderen. Dit Kon-Tiki museum is gewijd aan het balsa vlot Kon- Tiki, waar de Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl zich mee vervoerde van Peru naar Polynesië in 1947 . Interessant en zeker de moeite waard om het Kon Tiki museum te bezoeken.

Wat is er te beleven in het Kon-Tiki museum?

Kon-Tiki Museum

Eén van de sfeervolle schepen in het museum

Thor Heyerdahl was een van ’s werelds meest beroemde wetenschappers, avonturiers en milieuactivisten van alle tijden. Het Kon-Tiki Museum herbergt originele schepen en artefacten van Heyerdahl’s wereldberoemde expedities.

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Je kunt schepen en kaarten van de expedities van de Tigris, Kon-Tiki, Fatu-Hiva, Paaseiland en Ra bekijken, evenals een bibliotheek met bijna 80.000 boeken. Het vlot gebruikt voor zijn reis van Zuid-Amerika via de Stille Oceaan naar de Polynesische eilanden is hier te bezichtigen. Een walvishaai, de grootste vis ter wereld, heeft ook een thuis gevonden in de kelder van het museum.

Het Kon-Tiki museum heeft een filmvertoning en een souvenirwinkel. Voor degenen die niet goed bekend zijn met het topografische landschap van Noorwegen, is er een breedbeeld film te bekijken die de kijker een prachtige rondvlucht boven Noorwegen laat zien.

En na alles te hebben bekeken in het Kon-Tiki Museum is het heerlijk om uit te rusten in het museum restaurant dat een menu aanbiedt van authentieke Noorse gerechten, waaronder de Kon-Tiki Fish Casserole en een tapas buffet.
Hoe is het Kon-Tiki Museum te bereiken?

kon-tiki museum

Het kon tiki museum is een paradijs voor de kinderen

Het Kon-Tiki Museum is gevestigd in de buurt van de andere musea op het Bygdoy schiereiland, zoals het Fram Museum en het Noors Maritiem Museum. Het is gemakkelijk bereikbaar met de bus, die elke 15 minuten rijdt. Tijdens de zomermaanden kunt je ook een veerboot nemen naar het museum die vertrekt vanuit de haven aan de voorkant van het stadhuis. Tevens is er parkeergelegenheid op het terrein.