Koninklijk Paleis

Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis in Oslo

Aan het einde van de Karl Johans gate, in de buurt van het universiteitsgebouw, is het Koninklijk Paleis te vinden. Het Koninklijk Paleis is een van de belangrijkste gebouwen van het land en een concreet symbool van het verloop van de Noorse geschiedenis sinds 1814. Het Koninklijk Paleis is een massief gebouw op een heuvel met de naam Bellevue. Het paleis is gebouwd in neoklassieke stijl en is vrij glad aan de buitenkant.

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Het Koninklijk Paleis is eigendom van de staat en ter beschikking gesteld aan het staatshoofd. Het is waar de dagelijkse werkzaamheden van de monarchie wordt uitgevoerd en waar Koning Harald en koningin Sonja wonen. Buitenlandse staatshoofden di e Oslo bezoeken verblijven in het Paleis. Het merendeel van de leden van het Koninklijk Hof hebben hun werkplek hier.

Openingstijden en rondleidingen Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis in Oslo is open voor het publiek tijdens de zomer. Je mag alleen maar naar binnen als je een rondleiding volgt. Deze rondleidingen nemen je als bezoeker mee door enkele van de mooiste kamers van dit Koninklijk Paleis zoals de raadzaal, de spiegelzaal, de bird kamer, de Family Dining Room, Kleine Ceremoniële Hall, Grote Zaal en de Slotkapel.
The Bird Room is een van de meest bekende kamers in het Koninklijk Paleis , omdat het de wachtkamer is voor diegene die wachten op een audiëntie bij de koning. De leden van de koninklijke familie zijn ook vaak in deze kamer gefotografeerd op ceremoniële gelegenheden . De kamer geeft de bezoeker de indruk dat in het een open tuinpaviljoen is .

Tijdens het seizoen, worden er elke dag rondleidingen gegeven op de volgende tijden:

Maandag-donderdag en zaterdag: 11.00-17.00

Vrijdag, zondag 13.00-17.00

De rondleidingen duren ongeveer een uur en beginnen iedere 20 minuten. De prijs voor een rondleiding is 95 NOK (13 euro).