Vikingskipshuset

Vikingskipshuset

Het Vikingskipshuset/vikingmuseum

In het Vikingskipshuset in Oslo kun je genieten van de geschiedenis van de Vikingen. Het zal als een verlies voelen wanneer je een reis naar Oslo maakt zonder een bezoek aan dit Viking museum te hebben gemaakt. Scandinavië is synoniem met de geschiedenis van de Vikingen . Dus, moet je echt de geschiedenis en cultuur van het land van herkomst van de Viking ervaren. Wat is er in het Vikingskipshuset te beleven? Vikingskipshuset is gelegen in Bygdoy . Het is een klein museum aan de rand van het centrum. Een groot Vikingschip staat in het museum klaar om je te begroeten als je eenmaal de grote zaal betreedt. Dit schip heeft de naam Oseberg Vikingschip . Dit schip stamt uit 834 voor Christus en werd gebruikt voor begrafenissen. Het hoort bij de cultuur van de Vikingen om hun doden te begraven in het schip.

Bekijk nu de beste Oslo vakantie aanbiedingen

Vikingskipshuset

Een van de vikingschepen

Naast dit Osebergschip , heeft Vikingskipshuset ook het Gokstad Schip . In tegenstelling tot het vorige schip , werd dit Gokstad Schip gebruikt als oorlogsschip en of voor het vervoer van handel. Dit schip dateert uit 890 voor Christus met een lengte van 24 meter. Het is het grootste schip in Vikingskipshuset. Ook is er nog een ander schip in Vikingskipshuset  het Tune schip werd het schip genaamd en er is geen specifieke informatie beschikbaar over dit schip. Naast de drie Vikingschepen , beschikt Vikingskipshuset ook nog over wat Viking erfgoed , zoals bedden , een paardenkoets , houtsnijwerk en sleeën. Door het bezoeken van Vikingskipshuset , zie je en ervaar je de glorie van de Vikingen
Hoe kun je het museum bereiken en wat kost de entree?

Om het museum te bereiken , kunt je de bus nummer 30 nemen of een veerboot pakken die vertrekt vanaf de pier aan de voorkant van het stadhuis. De toegangsprijs tot Vikingskipshuset is 60 NOK of gratis bij gebruik van Oslo Pass.